top of page

Kid Svensk

Långfilm


Vad gör man om man heter Kirsi Ruotsalainen och skäms över sin finska mamma som aldrig lärt sig svenska? Man blir sur och förbannad och lär sig hata Finland. Och man byter namn till Kid Svensk. Året är 1984. Det är sommar och Kid, en rebellisk 12-årig tjej åker mot sin vilja med sin mamma till norra Karelen i Finland. Med på resan är mammans halvgalna väninna och hennes 13-årige son. Det blir en resa som väcker starka känslor och tvingar dem alla att konfronteras med sina rötter. En film om föräldrauppror, nyvaknad sexualitet och om att växa upp mellan två kulturer.

Gynekologen i Askim II

Tv-serie i tio avsnitt

Regi avsnitt 4-6: Nanna Huolman


Om en sextrött gynekolog, hans fru och deras grannars sexuella bekymmer. Som Askims gynekolog får Henning veta intima detaljer om invånarna i samhället. Bakom de välfriserade människorna döljer sig ett bubblande inferno av instängda känslor. Själv är Henning in i själen trött på att utforska kvinnors inre och försöker finna den äkta kärleken på annat håll.

183 dagar

Tv-serie i sex avsnitt

Regi avsnitt 4-6: Nanna Huolman


183 dagar är en historia om fem ungdomar och den turbulenta tid som följer efter deras medverkan i dokusåpan HUS-1. För de fem finalisterna, Emma, Mandy, Laura, Sebastian och Tarek, blir återföreningen med vänner och familj fylld av konflikter när de på olika sätt tvingas stå till svars för sina handlingar. Samtidigt lockar kändisskapet. Såpadeltagarna hårdbevakas av kvällstidningarna och de lär sig snabbt vad som krävs för att få stanna i strålkastarljuset.

Leka färdigt

Kortfilm


Den treåriga sonen vill fortsätta leka på stormarknaden och vägrar följa med. Tålamodet tär på den trötta mamman, 18-åriga Marie. När hon på avstånd upptäcker att sonen blir omhändertagen av en butiksanställd gör hon det mest förbjudna och lämnar honom.

 

ABC

Kortfilm


I ett polisförhör möter vi tre personer; Alma, Bea och Carl. Vad har hänt? 16-åriga Alma och Bea hänger runt. De iakttar och blir iakttagna. En dag får fotbollstränaren Carl nog av deras närvaro. Almas och Beas livsutrymme blir för trångt och de tar kontrollen.
ABC är en film som undersöker vem som är offer och vem som är förövare.

Flamingo

Novellfilm


Flamingo är en skruvad komedi om att unga tjejer kan vara både tuffa och osäkra, kåta och fula. 20-åriga Angelina jobbar natt på ett bageri men får sparken. Ingen pojkvän, inget jobb och hög hyra. Hennes väninnor sätter i hemlighet in en annons i lokaltidningen i förhoppning att slå två flugor i en smäll; kombinera älskare och rumskompis. Samtidigt blir Angelina ofrivilligt attraherad av tidningsbudet Maria.

Minna, 17 år

Dokumentär

En film av Nanna Huolman & Andja Arnebäck


210 miljoner rätt upp i rök i en badrumsdokumentär. Om att vara 17 år med framtidsutsikter. Stick in huvudet och se dig omkring! Minna, 17 år, är en film om hemlöshet och sökande efter identitet. Munviga Minna Nevalainen låter oss ta del av sina tankar kring Postbanken, Gud och mamma.

En dag på fabriken

Kortfilm


En film om att se det som var och det som är. Jag besöker en industri som drev en storskalig affärsidé, en fabrik där man avlivade människor. Ser du?
 

OSKÄRPA

Dokumentär/experiment

Ett oväntat möte med din syn på dig själv. 


bottom of page